Τοπικές Συνταγές
ΒΟΥΒΆΛΙ ΣΤΗ ΓΆΣΤΡΑ ΑΠΌ ΤΗΝ ΚΕΡΚΊΝΗ! ΠΕΝΤΑΝΌΣΤΙΜΟ ΚΑΙ ΥΓΙΕΙΝΌ!
Άλλη μία παραδοσιακή πεντανόστιμη συνταγή. Το βουβάλι εκτρέφεται στην περιοχή της Κερκίνης. Το κρέας του, που είναι τελείως άπαχο είναι πολύ πιο υγιεινό από όλα τα υπόλοιπα “κόκκινα” κρέατα! Η Γεύση του είναι ιδιάζουσα, που όμως ταιρίαζει πολύ σε φαγητά μαγειρευτά. Σας φέραμε μια πολύ πεντανόστιμη συνταγή για βουβάλι στη γάστρα! Η Γάστρα επειδή είναι κλειστή, βοηθά το κρέας να μην στεγνώσει, κάτι που το άπαχο βουβαλίσιο κρέας χρειάζεται, για να είναι νόστιμα μαγειρεμένο… Καλή όρεξη…
Υλικά
1 κιλό κρέας βουβαλίσιο
1 κιλό ντομάτες
2 κρεμμύδια χοντροκομμένα
2 σκόρδα
700 γρ. κόκκινο κρασί
1 κούπα ελαιόλαδο
1 Ξυλάκι κανέλλα
2 Κουταλιές σούπας μπαχάρι
2 κουταλιές μουστάρδα με λεμόνι
αλάτι-πιπέρι
1 κιλό ντομάτες
2 κρεμμύδια χοντροκομμένα
2 σκόρδα
700 γρ. κόκκινο κρασί
1 κούπα ελαιόλαδο
1 Ξυλάκι κανέλλα
2 Κουταλιές σούπας μπαχάρι
2 κουταλιές μουστάρδα με λεμόνι
αλάτι-πιπέρι
Κόβουμε τις ντομάτες και τα κρεμμύδια χοντροκομμένα. Κόβουμε τα σκόρδα ψιλές φέτες.Βάζουμε το κρέας και όλα τα υλικά στη γάστρα από το βράδυ και το αφήνουμε στο ψυγείο να μαριναριστεί. Το μεσημέρι της επόμενης μέρας βάζουμε τη γάστρα στους 200 βαθμούς για δύο ώρες.
Σερβίρεται με χυλοπίττες!
ΓΡΙΒΆΔΙ (ΚΥΠΡΊΝΟΣ) ΠΛΑΚΊ !
Το χαρακτηριστικό ψάρι της Λίμνης Κερκίνης είναι το Γριβάδι. Ψάρι της λίμνης είναι γλυκό σχετικά σε γεύση, με κοκκινωπό κρέας, κόβεται και μαγειρεύεται σε φέτες! Έχει πολλά και λεπτά κόκκαλα, γι αυτό συνήθως γίνεται τηγανητό, ώστε να ψηθούν τα κοκκαλάκια αυτά και να μπορούν να φαγωθούν πιο άνετα. Όμως, άλλη μια καταπληκτική και πεντανόστιμη συνταγή είναι πλακί, δηλαδή μαγειρεμένο στο φούρνο σε ταψί. Σας φέραμε τη συνταγή, σας λέμε κιόλας ότι το φάγαμε και είναι όντως τέλειο…
Υλικά
1 κιλό Γριβάδι κομμένο σε φέτες
2 κιλά κρεμμύδια φέτες
1/2 κιλό πράσινη πιπεριά κομμένη σε φέτες
1 ματσάκι δυόσμος
1 ματσάκι μαϊντανός
1 ματσάκι σέληνο
2 κιλά ντομάτες τριμένες
2 κούπες ελαιόλαδο
3 σκελίδες σκόρδο
500 γρ. λευκό κρασί
αρκετό αλάτι-πιπέρι
1 κιλό Γριβάδι κομμένο σε φέτες
2 κιλά κρεμμύδια φέτες
1/2 κιλό πράσινη πιπεριά κομμένη σε φέτες
1 ματσάκι δυόσμος
1 ματσάκι μαϊντανός
1 ματσάκι σέληνο
2 κιλά ντομάτες τριμένες
2 κούπες ελαιόλαδο
3 σκελίδες σκόρδο
500 γρ. λευκό κρασί
αρκετό αλάτι-πιπέρι
Βάζουμε τις φέτες του ψαριού σε ταψί. Τις μαρινάρουμε με πολύ αλάτι και πάπρικα. Στρώνουμε από πάνω όλα τα υλικά, με τελευταία στρώση το δύοσμο.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς 1-1,5 ώρες.
πηγή:ektos.gr/touristorama.com
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου