Powered By Blogger

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

Μπάζωσαν εν μία νυκτί αρχαίο τάφο


Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 18 Δεκεμβρίου 2011, 20:40
Φίλιππος Καραμέτος


Συντεχνιακός πόλεμος μεταξύ αρχαιολόγων, έντονο παρασκήνιο και μία περίεργη σιγή ιχθύος από την πλευρά του Υπουργείου Πολιτισμού καταγγέλλονται για την υπόθεση της μεγάλης αρχαιολογικής ανακάλυψης στην Αρχαία Πελλάνα Σπάρτης, τον ανακτορικό τάφο που αφέθηκε στην τύχη του, κάτω από 200 τόνους μπαζών.

Η επίσημη παρουσίαση
Η επίσημη παρουσίαση
Η ανακάλυψη ίσως να διαλεύκανε και τα πιο σκοτεινά σημεία στην ιστορία της ομηρικής Λακεδαίμονας.

Το video-ντοκουμέντο από τις ανασκαφές στην Αρχαία Πελλάνα, Λακωνίας, που βλέπει για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας, αποτυπώνει το μεγαλείο και τη σπουδαιότητα των ευρημάτων, τα οποία βρίσκονται κάτω από μεγάλο όγκο χαλικιών, εδώ και δέκα χρόνια.

H zougla.gr εντόπισε τον υπεύθυνο της ανασκαφής, κ. Θεόδωρο Σπυρόπουλο, επίτιμο έφορο αρχαιοτήτων και διευθυντή των ανασκαφών στην περιοχή, ο οποίος, ξετυλίγοντας το κουβάρι της ιστορίας, κατήγγειλε συμφέροντα εγχώριων και ξένων αρχαιολόγων και περίεργες μεθοδεύσεις από την τότε ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού. Όπως μας αναφέρει, το Πάσχα του 2002 έγινε η ανακάλυψη και μέσα σε λίγες ημέρες ο τάφος μπαζώθηκε, με το πρόσχημα ότι οι εργασίες θα ξεκινούσαν έπειτα από δύο μήνες. Ωστόσο, σχεδόν 10 χρόνια μετά δεν έγινε κάποια ενέργεια.
Η είσοδος του τάφου
Η είσοδος του τάφο περισσότερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου